Volga talvikäytössä

Harvoin näkee museoautoja tai muuten vanhaa kalustoa talviajossa. Itse hankin viime vuonna Volgaan talvirenkaat ja törmäsin ensimmäiseen ongelmaan talviautoilussa, nimittäin rengaskokoon. Kunnollisia nasta- tai kitkarenkaita ei käytännössä ole näin korkeaprofiilisena saatavana. Tästä johtuen päädyin 195R15 kokoisiin kitkarenkaisiin, valitettavasti tätäkään kokoa ei löytynyt kuin SUV/pakettiauto renkaina joten runko ja seos on aavistuksen turhan kovaa kevyille Volgalle. Renkailla kuitenkin pärjää.

Volgan tapauksessa myös muita haasteita lumella ja jäällä ilmeni. Kevyestä perästä ja varsin yksinkertaisesta perätoteutuksesta johtuen pito ja auton käsiteltävyys on nykyautoihin verrattuna suorastaan surkea mutta jos tuntee Volgan ominaisuudet ei tämäkään tee ajoa mahdottomaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös