Volga talvikäytössä

Harvoin näkee museoautoja tai muuten vanhaa kalustoa talviajossa. Itse hankin viime vuonna Volgaan talvirenkaat ja törmäsin ensimmäiseen ongelmaan talviautoilussa, nimittäin rengaskokoon. Kunnollisia nasta- tai kitkarenkaita ei käytännössä ole näin korkeaprofiilisena saatavana. Tästä johtuen päädyin 195R15 kokoisiin kitkarenkaisiin, valitettavasti tätäkään kokoa ei löytynyt kuin SUV/pakettiauto renkaina joten runko ja seos on aavistuksen turhan kovaa kevyille Volgalle. Renkailla kuitenkin pärjää.

Volgan tapauksessa myös muita haasteita lumella ja jäällä ilmeni. Kevyestä perästä ja varsin yksinkertaisesta perätoteutuksesta johtuen pito ja auton käsiteltävyys on nykyautoihin verrattuna suorastaan surkea mutta jos tuntee Volgan ominaisuudet ei tämäkään tee ajoa mahdottomaksi.

1 ajatus aiheesta “Volga talvikäytössä”

 1. Moro!
  Isäni perintönä minulle jäi vuonna 1975 Volga 1963.

  Sillä opettelin aikoinaan ajamaan, siis kymmenen vuotta aiemmin.

  Isäni kanssa sillä paljonkin kuljettiin, hän oli taksiyrittäjä.

  Volga oli talvella haasteellinen auto mutta myös toimiva.
  Kyllä sillä pihassakin jäi kiinni ja piti välillä työntää…

  Luovuin tuosta autostani nelisen vuotta sitten, se meni autoharrastajille
  varaosiksi entisöintiä varten.

  Haikea oli luopua mutta eteenpäin pitää mennä.

  T: Seppo N Tampere

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top